2022-02-18 07:45:03• hírek • MTI

Iohannis: készen állunk a NATO harccsoportjának fogadására

Klaus Iohannis államfő csütörtökön kijelentette, Románia fel van készülve a NATO harccsoportjának fogadására, és már azt is tudják, hova telepítik az egységet. Hangsúlyozta azonban, hogy a részleteket akkor hozzák nyilvánosságra, amikor az Észak-atlanti Szövetség szintjén hivatalosan jóváhagyják a harccsoport telepítését - tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Az államfő elmondta, az Emmanuel Macron francia elnökkel tartott szerdai megbeszélésen megvitatta ezt a kérdést is, ahol kifejtette, hogy Románia azt szeretné, hogy ezt a harccsoportot a területén helyezzék el. Románia készen áll erre, bár a NATO szintjén még nem hagyták jóvá hivatalosan ezt a lépést - fűzte hozzá.


'Azonban optimisták vagyunk, hogy a szövetségesek elfogadják ezt a formátumot. A megbeszélésekre idén tavasszal kerül sor, és amikor minden rendeződik és tisztázódik, a nyilvánosság elé terjeszthetjük majd a román közvéleményt érdeklő részleteket, de most még nem' - magyarázta Iohannis.


Klaus Iohannis elnök szerdán részt vett a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron által a Száhel-övezet biztonsági helyzetéről Párizsban szervezett informális találkozón.


Az államfő csütörtökön és pénteken Brüsszelben részt vesz az Európai Tanács informális ülésén, amelyen az ukrajnai biztonsági helyzettel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről tárgyalnak, valamint a hatodik Európai Unió-Afrikai Unió csúcstalálkozón. Ez utóbbi keretében pénteken találkozik Roberta Metsola EP-elnökkel. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: